Hírek

2008.10.30. 09:47

Lendvai: az önkormányzati rendszer ésszerűsítésében van tartalék

Az önkormányzati rendszer ésszerűsítésében van értelmesen átcsoportosítható tartalék – jelentette ki Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője a Magyar Narancs című hetilapban megjelent interjújában.

mti

A frakcióvezető hozzátette, hogy a kedden tartott ötpárti egyeztetésen – amelyen a miniszterelnök a Nemzetközi Valutaalappal tervezett megállapodásról adott tájékoztatást – ez felvetődött, „sajnos, a Fidesz mintha meg sem hallotta volna”. A szocialista politikus a pártfinanszírozás módosítását elképzelő javaslatok sorsát illetően optimistábbnak nevezte magát. „Ha a pártoknak nem ment el végleg a józan eszük, akkor vissza lehet térni ahhoz a közös nevezőhöz, amit még a referendum előtt megtaláltunk” – fogalmazott.

Az MSZP frakcióvezetője természetesnek és szükségesnek tartja azt is, hogy – a közalkalmazottakhoz hasonlóan – a parlamenti képviselők jövedelme se emelkedjen 2009-ben. Az interjúban elmondta, hogy a szocialistáknak arra is volt és van javaslatuk, hogy változzon a képviselői költségtérítés gyakorlata. „Talán most már nem maradunk vele egyedül” – tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!