Hírek

2008.10.27. 12:10

Magyar résztvevője is van az EU–Kína Vezetőcsere és Továbbképzési Programnak

Múlt héten kezdődött az a tíz hónapos program, amely lehetőséget nyújt az uniós székhelyű kis- és középvállalkozásoknak arra, hogy munkatársaikat a kínai piac szakértőivé képezzék ki. A program egyetlen magyarországi résztvevője átfogó kínai nyelvi oktatással és a gyakorlati tapasztalatszerzéssel lesz gazdagabb.

Hampl Márta

Az Európai Bizottság által finanszírozott tíz hónapos EU–Kína Vezetőcsere és Továbbképzési Program (METP) lehetőséget nyújt az uniós székhelyű cégeknek, elsősorban kis- és középvállalkozásoknak arra, hogy munkatársaikat a kínai piac képesített szakértőivé képezzék ki. Ideális esetben ezek a szakértők jól ki tudják majd aknázni a kínai tevékenységhez szükséges, újonnan megszerzett tudásukat és kapcsolataikat.

„Nagyon örülök, hogy a kínai-európai zsűri meggyőzőnek találta üzleti tervemet, mely alapján részvételt nyertem a programban. Terveim szerint elmélyedek a kínai nyelv és kultúra megismerésében, illetve a közvetlen tapasztalatszerezésben a kínai üzletvitelről. A tíz hónap alatt elegendő ismeretanyagra szeretnék szert tenni ahhoz, hogy könnyen folytathassak Kínában üzleti tevékenységet” – mondta Bognár Bernadett, az METP 2008-ban induló képzésének egyetlen magyar résztvevője. Azoknak sincs oka azonban keseregni, akik idén nem kerültek be a "kiválasztottak" közé, hiszen a METP, az Európai Bizottság és a kínai kormány 2010-ig minden évben elindítja a tíz hónapos képzést. A következő programra 2009. január 4-ig jelentkezhetnek azok a résztvevők, akik legalább minimális szinten beszélik a kínai nyelvet, 26-40 évesek, és legalább öt éves szakmai tapasztalat van a hátuk mögött.

A jelentkezőknek egy meggyőző üzleti tervet is be kell mutatniuk kínai tartózkodásuk idejére. Azok a jelentkezők, akik üzleti tervük megvalósíthatóságáról meggyőzik az európai és kínai válogatózsűrit, 2009-ben meghívást kapnak egy brüsszeli vagy pekingi személyes meghallgatási és értékelő központba.

További tájékoztatás a jelentkezési lehetőségekről, általános információt, valamint a jelentkezéshez szükséges dokumentumok a www.metp.net.cn honlapon érhetők el.

Hampl Márta -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!