Hírek

2008.10.15. 15:46

Malina Hedvig nem bízik a szlovák hatóságokban

Malina Hedvig kész alávetni magát hazugságvizsgálatnak, de semmiképpen sem Szlovákiában

mti

Malina Hedvig kész alávetni magát hazugságvizsgálatnak, de semmiképpen sem Szlovákiában, mert nem bízik a szlovák hatóságokban – közölte Roman Kvasnica, Malina Hedvig ügyvédje. Az ügyvéd ezt annak kapcsán mondta el szerdán a Novy Cas című szlovák bulvárlapnak, hogy kiderült, a Malina-ügyben vizsgálódó legfőbb ügyészség hazugságvizsgálatot indítványozott. A fiatal nőt a rendőrség a hatóságok megtévesztésével és hamis tanúzással vádolja.

Malina Hedvig, az akkor még egyetemistaként Nyitrán tanuló csallóközi lány azt állítja, hogy két „ismeretlen bőrfejű” 2006 augusztusában azért verte meg az utcán, mert magyarul beszélt. A rendőrség mintegy két hétig nyomozott a tettesek után, aztán váratlanul arra a következtetésre jutott, hogy Malina Hedviget senki sem verte meg, az esetet ő maga találta ki. Azóta ellene folyik eljárás.

A legfőbb ügyészség 2007 őszén vette át az ügyet, s noha már számtalan embert kihallgattak, egyelőre nincs érdemi fejlemény, jóllehet ezt legutóbb októberre ígérték.

A sértettből gyanúsítottá vált Malina Hedvig több mint két éve eredménytelenül harcol az igazáért. Eközben a több tényfeltáró írásból és televíziós oknyomozó riportból közismertté vált körülmények ismeretében változott a közvélemény is. Az emberek egy része már nem hajlandó elhinni, hogy Hedvig hazudik, mint ahogy Robert Fico miniszterelnök azon állítását sem, miszerint az ügy mögött a kormánya megdöntésére törekvő erők állnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!