Hírek

2008.10.16. 13:48

MSZP: ez a válság a globalizált tőke válsága

A jelenlegi pénzügyi válság a globalizált tőke válsága, ami bebizonyította, hogy az utóbbi alkalmatlan eszköz az emberek életének igazgatására

BAMA

Orosz Sándor, az Országgyűlés Környezetvédelmi bizottságának alelnöke szerint nem elég a piac és az állam szerepének újragondolása, a probléma gyökere ennél mélyebben van. A válságra adott valódi válasz a fenntarthatóságban áll; nemet kell mondanunk a szénalapú gazdaságra és a gazdasági érdekek által vezérelt társadalmi modellre - hangoztatta a politikus.

Orosz Sándor kifejtette: Magyarországnak elegendő mezőgazdasági energiaforrás áll rendelkezésére ahhoz, hogy teljesítse az alternatív energiaforrások arányának 13 százalékos növelését kitűző EU-vállalását. Ezen felül azonban a mezőgazdaságnak az élelmiszertermelésre kell koncentrálnia - véli a szakpolitikus.

Kitért arra is, hogy a mezőgazdasági hulladék komposztálás útján talajerő-utánpótlásra is felhasználható. Emlékeztetett: a századforduló paraszti gazdaságaiban ismeretlen volt a tovább nem hasznosítható mezőgazdasági hulladék fogalma.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!