Hírek

2008.10.01. 12:30

Nincs orvos – szünetel a reumatológia

Orvoshiány miatt szerdától átmenetileg szünetel a reumatológiai szakrendelés a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban. A probléma várhatóan két héten belül megoldódik.

mti

A gondot az okozza, hogy a három régió határán fekvő súlyponti kórházból egy reumatológus szakorvos más városba költözött, egy beteg, egy pedig gyesen van. S eddig – tekintettel arra, hogy reumatológusokból országosan is hiány van – nem sikerült a helyüket betölteni – közölte Máté-Kasza László főigazgató. Az intézmény vezetése jelenleg négy orvossal is tárgyal, s egyikük rövid időn belül munkába is állhat, amennyiben sikerül számára az önkormányzat támogatásával lakást biztosítani. Gondot jelent az üres orvosállások betöltésénél, hogy a jelentkezők szokatlanul magas munkabért kérnek.

A reumatológiai szakellátásra szoruló dunaújvárosi betegeket az átmeneti időben a székesfehérvári Fejér Megyei Szent György Kórházban látják el.
A fizioterápia- és csontritkulás-vizsgálat és -ellátás viszont változatlanul működik a Szent Pantaleon Kórházban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!