Hírek

2008.10.28. 13:07

Perbe fogják a monorierdei mozdonyvezetőt

Büntetőeljárás indult a Monorierdőnél történt vasúti baleset ügyében az InterCitybe belerohanó személyvonat vezetője ellen, akit gyanúsítottként hallgattak ki

BAMA

Büntetőeljárás indult a Monorierdőnél történt vasúti baleset ügyében az InterCitybe belerohanó személyvonat vezetője ellen, akit gyanúsítottként hallgattak ki – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője keddi sajtótájékoztatóján Budapesten.

Török Csaba alezredes elmondta: a szakértői vizsgálatok szerint a mozdonyvezető tehető felelőssé a négy ember halálát és húsznál több utas sebesülését előidéző balesetért.

A gyanúsított ellen a vasúti közlekedés több ember halálát okozó veszélyeztetésének megalapozott gyanúja miatt folyik vizsgálat, e cselekményért 2–8 év börtönbüntetés szabható ki – tette hozzá.

A mozdonyvezető a terhére rótt bűncselekmény elkövetését tagadta, a baleset bekövetkezéséért nem tartja magát felelősnek, ezért védőjének indítványozására további igazságügyi szakértőket rendelnek ki az ügy körülményeinek tisztázására. Ennek során egyebek mellett vasútgépészeti, biztonságrendszeri vizsgálatokat végeznek el, s azt is mérlegelik, hogy a forgalmi szolgálat szabályai miként teljesültek.

Az alezredes megerősítette, hogy az összeroncsolódott kocsiból történt fémlopás – a ceglédi állomáson a tolvajok értékes kábeleket tulajdonítottak el – nincs befolyással a vizsgálat lefolytatására.
Az ügy további vizsgálatának eredménye még ebben az évben várható – közölte Török Csaba.

Monorierdőnél október 6-án egy személyvonat hátulról belerohant egy InterCity-szerelvénybe. A baleset következtében négyen meghaltak, többtucatnyi utas pedig megsérült.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!