Hírek

2008.10.08. 10:50

Részegen ne írj levelet!

Az előrelátó felhasználók megakadályozhatják, hogy bódult fővel elhamarkodottan küldjenek e-maileket

Boda Veronika

A Gmail fejlesztőcsapata érdekes eszközzel bővítette a szolgáltatást: a Mail Googles lehetőséget ad arra, hogy egy buliból hazaérve, még mámoros fejjel nehogy olyan leveleket küldjünk el, amelyeket másnap megbánnánk.

A „digitális szonda” pofonegyszerűen működik. Ha a felhasználó aktiválja az eszközt, akkor megadhatja, hogy mely időszakban kívánja a külső kontrollt, vagyis mikor van arra esély, hogy esetleg részeg felindultságában kíván levelezni. Az alapbeállítás: péntek és szombat este 10-től hajnali 4-ig. Ha a fióktulajdonos ekkor akar elküldeni egy levelet, akkor a program matematikai feladatokat ad neki, amelyek megoldására 60 másodperc áll rendelkezésre – ha nem sikerül, akkor a levelet nem lehet elküldeni.

És ahogy a The Register szerkesztői megjegyzik: hasznos lenne kiterjeszteni az alkalmazást a mobilszolgáltatókra is, hiszen az éjszakai telefonhívásai gyakran katasztrofálisabbak, mint az ilyenkor elküldött levelek. Igaz persze az is, hogy a jó matekosok olyanok szoktak lenni, hogy amikor a kulcslyukat már nehezen találják meg, számolni még mindig nagyon jól tudnak...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!