Hírek

2008.10.18. 14:07

Simor: vissza kell fogni a hitelkihelyezéseket

Simor András a jegybank elnöke a Nemzeti Csúcson a legfontosabb intézkedéseket vette számba.

VGO

Simor András jegybankelnök szerint az elmúlt években a magyar gazdasági egyensúly megteremtésében nagy előrelépés történt, azonban a gazdasági növekedés nem számottevő. Kiemelte többek között azt is, hogy a kialakult helyzetben vissza kell fogni a hitelkihelyezéseinket, tudatosabb árfolyamkockázat vállalásra van szükség.

Hangsúlyozta: továbbá szükség van az euró bevezetésére makrogazdasági stabilitás mellett, a növekedési potenciál megerősítésére, a megtakarítási egyensúly javítására, a folyó fizetési mérleg hiányának csökkentésére, az inflációnak a maastrichti kritérium szint alá kerülésére, a munkaerő-piaci foglalkoztatás javítására, a szociális támogatások szigorítására, az alapfokú oktatás színvonalának emelésére, valamint adócsökkentésre. Szerinte semmi szégyellnivaló nincs abban, hogy az ország az Európai Bizottsággal és az IMF-fel kapcsolatba lépett, hiszen nagyobb és erősebb nemzetek bankjai is segítségre szorultak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!