Hírek

2008.10.09. 14:42

Szekeres: Magyarország növeli védelmi kiadásainak összegét

A korábbi tervekkel szemben Magyarország öt év alatt összesen 0,2 százalékkal növeli védelmi kiadásainak GDP-arányos összegét. Erről a miniszterelnök és a honvédelmi miniszter tájékoztatta a NATO főtitkárát csütörtökön.

BAMA

Szekeres Imre honvédelmi miniszter a NATO védelmi miniszteri találkozón tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a korábbi terv az volt, hogy tíz év alatt 0,1 százalékkal növelik a védelmi kiadások összegét. A 2009-es költségvetés tervezete szerint 338,388 milliárd forint lesz a tárca költségvetése. Védelmi feladatokra így jövőre 7 százalékkal több jut, mint az idén, amely a GDP 1,17 százalékát jelenti majd.

A miniszter az MTI kérdésére közölte, optimista azzal a magyar javaslattal kapcsolatban, amely szerint a közös műveleteket közös pénzügyi háttérrel kellene biztosítani. Mint mondta, bízik abban, hogy miniszterkollégáit meg tudja győzni arról: ez igazságosabb és hatékonyabb megoldás lenne a jelenleginél.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!