Hírek

2008.10.15. 15:21

Szexbotrány a választókerületben

Szexbotrányba keveredett egy floridai választókerület demokrata párti képviselőházi képviselője, aki republikánus elődje szexbotrányának köszönheti helyét az amerikai törvényhozás alsóházában.

mti

2006 októberében a republikánus Mark Foley lemondásra kényszerült, mert nyilvánosságra került, hogy szexuális molesztálással felérő e-maileket küldött középiskolás korú kongresszusi gyakornokfiúknak. Néhány héttel később a képviselőválasztáson a kerület a demokraták ölébe hullott.

Most Foley utódja, Tim Mahoney feje felett gyülekeznek sötét felhők; az ABC tévétársaság kiderítette, hogy házasságon kívüli kapcsolatba keveredett még 2006-ban a kampánystáb egy női munkatársával, akinek később 121 ezer dollárt (23 millió forint) fizetett, hogy hallgasson a viszonyról és ne perelje be szexuális zaklatásért.

West Palm Beach magát keresztény fudamentalistaként jellemző képviselője a botrány kirobbanása után közleményt adott ki, amelyben bocsánatot kért családjától, de tagadta, hogy jogtalanságot követett volna el, és a képviselőház etikai bizottságához fordult, hogy vizsgálja meg az ügyet. A közlemény szerint a képviselő biztos benne, hogy a bizottság nem talál kivetnivalót viselkedésében, és tisztázni fogja.

Még aznap este újabb fordulatot vett azonban az ügy: az AP hírügynökség egy a Mahoney-kampányhoz közel álló forrásra hivatkozva jelentette, hogy az állítólagos affér idején a politikus egy másik nővel is folytatott házasságon kívüli viszonyt.

A West Palm Beach-i kerületben zajlik a jelenlegi képviselőházi választási kampány egyik legkiélezettebb küzdelme. A kerület hagyományosan a republikánusok felé húz, de a többség csupán hajszálnyi. 2006-ban Mahoney az erkölcs, a család és a tradicionális értékhez való visszatérés fontosságát hangsúlyozta a választási hadjáratban. Mostani republikánus ellenfele egy volt katonatiszt, akit a legfrissebb előrejelzések szerint nem fog tudni legyőzni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!