Hírek

2008.10.09. 06:45

Újabb megyékben lehet boltban, kocsmában posta is

Folytatódik a Magyar Posta Zrt. által indított Postapartner Program, amely során az állami cég vállalkozásoknak hirdeti meg postafiókjai üzemeltetését. A most induló harmadik ütemben kilenc megyében – köztük Békésben, Hevesben, Somogyban és Tolnában –, 414 helyen hirdetik meg a postai szolgáltatás vállalkozásba adását.

N. M.

Szűts Ildikó, a posta vezérigazgatója emlékeztetett arra, hogy a programhoz több állami támogatás is társul, példaként említette, hogy postai dolgozót foglalkoztató postapartner egy éven keresztül bér- és járuléktámogatást igényelhet száz százalékban, maximum a minimálbér kétszeresének összegéig. Lehetőség van arra is, hogy a postai dolgozók is éljenek az önfoglalkoztatóvá és vállalkozóvá válási támogatással, továbbá a Magyar Fejlesztési Bank kedvező hitelprogramjaiban is részt vehetnek.

A harmadik ütem közbeszerzési pályázata október közepén jelenik meg, és ez alkalommal is előminősítéssel indul. A pályázatra a jelenlegi postapartnerek mellett változatlanul jelentkezhetnek az érintett posták munkavállalói is, továbbá egyéni vagy társas vállalkozók, és önkormányzatok jelentkezését is várja a posta. Így postapartner lehet többek között a boltos, a kocsmáros, a gyógyszerész vagy a virágárus is. Szűts Ildikó szerint a postaüzemeltetéssel, mint új tevékenységgel a hasonló vállalkozók vevőköre bővül, ezzel forgalmuk nő, a több lábon állás révén kiegyensúlyozottabbá válhat üzletmenetük.

A Postapartner Program már lezárt első ütemének keretében a Magyar Posta október végéig mintegy harminc postát ad át üzemeltetésre vállalkozóknak Heves, Somogy, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Az új postapartnerek nyújtják a jövőben az adott településen a postai szolgáltatásokat úgy, hogy a tevékenység folyamatosságáért továbbra is a Magyar Posta vállalja a felelősséget.

Még egy postatendert függesztettek fel

Felfüggesztette a Közbeszerzési Döntőbizottság a Magyar Posta egyik informatikai pályázatát. Deli Betty, a döntőbizottság elnöke elmondta, hogy a cég informatikai beszerzésre vonatkozó tenderével kapcsolatban kért jogorvoslatot egy vállalkozás. Sajtóhírek szerint a több százmillió forintos pályázat hét indulója közül hatot kizártak, és a posta az egyedül versenyben maradt, korábban a legdrágább ajánlatot adó céggel akart szerződni.

– köztük Békésben, Hevesben, Somogyban és Tolnában –, 414 helyen hirdetik meg a postai szolgáltatás vállalkozásba adását. N. M. Még egy postatendert függesztettek fel Felfüggesztette a Közbeszerzési Döntőbizottság a Magyar Posta egyik informatikai pályázatát. Deli Betty, a döntőbizottság elnöke elmondta, hogy a cég informatikai beszerzésre vonatkozó tenderével kapcsolatban kért jogorvoslatot egy vállalkozás. Sajtóhírek szerint a több százmillió forintos pályázat hét indulója közül hatot kizártak, és a posta az egyedül versenyben maradt, korábban a legdrágább ajánlatot adó céggel akart szerződni. posta -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!