Hírek

2008.10.17. 13:16

Vádirat Balla Irma megölésének ügyében

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt vádiratot nyújtott be pénteken a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség

BAMA

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt vádiratot nyújtott be pénteken a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a Hajdú-Bihar Megyei Bírósághoz a debreceni Balla-gyilkosság kapcsán - közölte az MTI-vel Simon Ernő megyei főügyész.

Tájékoztatása szerint indítványozták, hogy a bíróság tartsa fenn annak a személynek az előzetes letartóztatását, akit már korábban meggyanúsítottak a gyilkosság elkövetésével. Az ügy előzménye: Balla Irma volt fideszes debreceni önkormányzati képviselő holttestét múlt év áprilisában saját lakásában fia találta meg.

A szerencsétlen asszony fejét szinte a felismerhetetlenségig szétverték.A hosszan tartó, minden részletre kiterjedő nyomozás során a fiúra terelődött a gyanú, akit a rendőrség őrizetbe vett, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett.

Ügyvédje többször kezdeményezte szabad lábra helyezését, amit a nyomozóbíró elutasított. Ezen előzetes fenntartását indítványozta most a hajdú-bihari főügyészség az ügyet majd tárgyaló büntetőbírónál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!