Hírek

2008.10.02. 13:03

Zenit: mi nem követtünk el semmit

A szentpétervári Zenit elhatárolódik azoktól a hírektől, melyek szerint bundamérkőzés volt a május 12-én megrendezett, Bayern München elleni UEFA-kupa-visszavágó.

mti

Alekszej Petrov, az orosz klub szóvivője jelezte: nincs mit kommentálni, mert – ha van is vizsgálat –, a Zenit nem követett el semmit.

A spanyol ügyészség fogadási csalás vádjával indított vizsgálatot a mérkőzéssel kapcsolatban. A találkozón a házigazda orosz együttes győzött 4-0-ra, és bejutott a döntőbe, amit szintén megnyert. Az ügyészség az orosz maffia lehallgatott telefonbeszélgetései alapján készítette el vádiratát, amelyet el is küldött a bíróságnak. Spanyol lapok szerint a bíróság már a német hatóságokat is tájékoztatta a vizsgálatról.

Vitalij Mutko orosz sportminiszter hitetlenkedve fogadta a hírt: „komolyan gondolják, hogy olyan világ- és Európa-bajnokok, mint Oliver Kahn, Miroslav Klose, Ze Roberto vagy Lucio hagyják magukat megvesztegetni? Azt javaslom a két klubnak, hogy tegyen jogi lépéseket a spanyol sajtó ellen, mert ezek a vádak megalázók és rágalmazók”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!