Hírek

2008.12.03. 15:17

Abramovics milliókat áldoz Hiddink fizetésére

Roman Abramovics, a Londonban élő orosz milliárdos ötmillió dollárt ad az Orosz Labdarúgó Szövetségnek Gus Hiddink, a válogatott holland szövetségi kapitánya és munkatársai fizetésére.

mti

Ezt Szergej Kapkov, a Nemzeti Labdarúgó Akadémia elnevezésű alapítvány elnöke, a duma képviselője közölte az Interfax hírügynökséggel szerdán. Kapkov tájékoztatása szerint Abramovics tudomást szerzett arról, hogy Hiddink és több munkatársa már három hónapja nem idejében kapja meg a fizetését, ugyanis a szövetség költségvetésében nincs pénz a szakvezető bérére, ezért már szeptember óta nem a hónap elején, hanem 20-a körül kapta meg a pénzt.

Amikor Hiddink kezdett idegeskedni, Abramovics beszélt vele, meggyőzte arról, hogy munkájára szüksége van az országnak, és megígérte, hogy fizetését az oroszországi problémáktól függetlenül idejében meg fogja kapni. Az összeg éppen annyi, amennyit a szövetség elnöke kért, csakis Hiddink és munkatársai fizetésére fordítható, és gyakorlatilag ajándék, amennyiben semmiféle ellenszolgáltatást nem vár el az adományozó. A rendkívül sikeres és népszerű Hiddink szerződése 2010-ig szól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!