Hírek

2008.12.05. 15:58

Automatikusan személyit kaphatnak az újszülöttek

Azoknak is lehet személyi igazolványuk, akik még nincsenek 14 évesek. Az újszülöttek automatikusan kaphatnak, a többi gyereknek igényelni kell.

mr1.hu

Hétfőn változhatnak a külföldi utazásról és a külföldi utazáshoz szükséges okmányokról szóló törvények – jelentette be Avarkeszi Dezső, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára. Az útlevéltörvény módosítása azt jelenti, hogy jövő júniustól már ujjlenyomat is kerül az okmányba, így az sokkal biztonságosabbá válik. Ez a törvény rendelkezik majd arról, hogy a 14 éven aluliak is kapjanak személyazonosítót.

Ha jövő június 28-án hatályba lép a törvény, akkor az újszülöttek hivatalból megkapják az igazolványt, ingyen – tette hozzá Avarkeszi Dezső. Azt azonban még nem lehet tudni, hogy a gyerekek igazolványa meddig lesz érvényes, valószínűleg öt évnél sűrűbben kell cserélni. Csak az újszülötteknek adják majd automatikusan, a többi gyermeknek igényelnie kell azt az okmányirodában, de nekik is ingyenes lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!