Hírek

2008.12.10. 12:33

Az MDF a Belügyminisztérium visszaállítását javasolja

Az MDF a Belügyminisztérium visszaállítását és az országos rendőrfőkapitány kinevezési gyakorlatának felülvizsgálatát javasolja - mondta Dézsi Mihály, az MDF ferencvárosi képviselő-jelöltje, nyugalmazott rendőrezredes, szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

mti

Az MDF komplett rendészeti csomagot kíván kidolgozni, amely megoldást kínál azokra a problémákra, melyek a rendőrségen belül tapasztalhatók - fogalmazott. Dézsi Mihály, aki az MDF színeiben indul a IX. kerületi időközi választáson, kiemelte: a program legfontosabb mozzanata a Belügyminisztérium visszaállítása, valamint az országos rendőrfőkapitány kinevezési gyakorlatának a felülvizsgálata. Közölte, van olyan elképzelés, mely szerint úgy kellene megválasztani az országos rendőrfőkapitányt, mint a Legfőbb Ügyészt, vagy a Legfelsőbb Bíróság elnökét.

Hangsúlyozta azt is: a rendőrség 45 ezres állományát meg kell erősíteni, létszámukat 60 ezerre kell emelni, ugyanis a párt véleménye szerint fokozni kell a posztos rendőrök jelenlétét a kiemelt fontosságú helyeken. Fel kell éleszteni a körzeti megbízotti szolgálatot az ötszáz főnél kisebb lélekszámú településeken, hiszen az elképzelhetetlen, hogy egy településnek ne legyen saját rendőre - jelentette ki. Elmondta, hogy az MDF kezdeményezi az őrsprogram folytatását is.

Dézsi Mihály felhívta a figyelmet arra, hogy a gazdasági válság hatására sokan válnak munkanélkülivé, és így megnövekedhet a vagyon elleni bűncselekmények száma. A párt országgyűlési képviselő-jelöltje elmondta azon elképzelését is, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányságot meg kellene erősíteni, ami azt jelenti, hogy szerinte négyezer rendőrre, valamint kétezer nyomozóra van szükség.

Boross Péter volt miniszterelnök a sajtótájékoztatón azt mondta: a parlament minden egyes tagja helyeselné a Belügyminisztérium visszaállítását, de a politikai akarat hiányzik. Kiemelte azt is: szükség lenne a rendőri jelenlétre olyan helyeken is, ahol a fiatalok tömegével szórakoznak.

mti -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!