Hírek

2008.12.16. 08:31

Csak a sztrájk gördül tovább

Csak a sztrájk gördül tovább a vasútnál. A vonatok állnak, vagy kiszámíthatatlanul járnak kedden is.

mr

A hétfői tárgyaláson nem közeledtek az álláspontok a MÁV és a szakszervezet között. Utóbbi azt ígéri, hogy ha az ünnepekre sem lesz megállapodás, karácsonyra és szilveszterre felfüggesztik a sztrájkot.

Kiszámíthatatlan, hány vonat indul el, és az is, hogy meddig jutnak a szerelvények. A szakszervezet szerint a Dunántúl déli részén megbénult a vasúti közlekedés. A pályaudvarok üresek, busszal próbálnak utazni inkább az emberek. A pécsi, a szombathelyi és a kaposvári pályaudvar nem működik. A fővárosban a Déli pályaudvar kedden sem üzemel, a Keletiből sem indul vonat, az érkezők pedig késnek. Az utasokat a működő Nyugatiba és a Kelenföldi pályaudvarra irányítják.

Ferihegyen sincs egyezség, bár ez a repülőtér forgalmán hétfő este már kevésbé érződött. Alig tíz percre csökkent a várakozás a biztonsági ellenőrzésnél. A Budapest Airport a közelgő ünnepekre hivatkozva keddtől külföldi biztonsági ellenőröket állít munkába. Ez a szakszervezet szerint jogsértő. A Malév három keddi járatát, a zürichit, a berlinit és a prágait törölte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!