Hírek

2008.12.29. 16:16

Dulakodás a miskolci kórházban

A rendőröket kellett kihívni karácsony első napján, hogy megfékezzenek egy feldühödött beteget Miskolcon a megyei kórház baleseti ambulanciáján.

BAMA

A rendőröket kellett kihívni karácsony első napján, hogy megfékezzenek egy feldühödött beteget Miskolcon a megyei kórház baleseti ambulanciáján. A dulakodás során a beteg keze eltörött. A rendőrség a 32 éves férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal gyanúsítja. Azt, hogy pontosan mi történt, egyelőre vizsgálják.

A Független Hírügynökség információi szerint a férfi azért ment a sebészeti ügyeletre, mert belelépett egy szögbe, és a seb begyulladt. A folyosón nem várakozott senki, sokáig várt, majd bekopogott a rendelőbe, és bement. Azt látta, hogy az egészségügyi személyzet a vizsgálóágyakon fekszik. Dühös lett, hogy megváratták, pedig nem folyik rendelés, ezért elővette a mobiltelefonját, és felvételeket készített a látványról. Az alkalmazottak erre utánamentek, hogy elkérjék a telefonját. Dulakodni kezdtek, amelynek során a férfi keze valahogyan eltört. A beteg sérüléseit végül a nyíregyházi kórházban látták el.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórház igazgató-főorvosa, Csiba Gábor a Független Hírügynökségnek azt mondta, kollégái másként emlékeznek a történtekre. Szerintük a férfi ittasan érkezett az ellátóhelyre, ahol kopogás nélkül rontott be a rendelőbe. Az egyik ágyon valóban egy egészségügyi alkalmazottat látott feküdni, de az igazgatót úgy informálták, a munkatárs terhes, és éppen rosszul lett, ezért feküdt le. Az igazgató szerint a beteg rendkívül agresszíven viselkedett, szidalmazta a dolgozókat, nekirontott az orvosnak, letépte a köpenyét, több ember tudta csak megfékezni. Végül a kiérkező rendőrökkel távozott.

A beteg másnap visszament, és kiderült, valóban eltört az ujja. Azt azonban nem engedte, hogy ellássák, arra hivatkozva, biztosan elfogultak vele szemben a kórház dolgozói. Erről jegyzőkönyv is készült. "Nincs olyan szabály, ami megtiltaná az egészségügyi dolgozóknak, hogy a vizsgálóasztalra feküdjenek, ha éppen nincs beteg az ügyeleti idő alatt, ezért a munkatársaim nem hibáztak", mondta végezetül az igazgató.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!