Hírek

2008.12.27. 13:25

Eszenyi Enikő még esküvője napján is játszott

"Tovább őrizzük a Vígszínház hagyományait, de egyben tovább is gondoljuk” – mondta Eszenyi Enikő

BAMA

„Tovább őrizzük a Vígszínház hagyományait, de egyben tovább is gondoljuk” – mondta Eszenyi Enikő, a teátrum február 1-én hivatalba lépő igazgatója bemutatkozó sajtótájákoztatóján hétfőn. A művésznő a Vígszínház születésnapján, május elsején fogja megosztani a következő évadra vonatkozó szakmai terveit. Eszenyi Enikő kinevezése 2014 januárjáig szól.

[caption id="" align="aligncenter" width="460"] „Átszőtte a Vígszínház az életemet”
[/caption]

A színész-rendező 1983-ban végzett Színház- és Filmművészeti Főiskolán, és utána rögtön a Vígszínházhoz szerződött. „Átszőtte a Vígszínház az életemet” – emlékezett. „Még az esküvőm napján is játszottam: délelőtt volt a szertartás, este Kaszás Attilával mindketten szerepeltünk a Szentivánéji álomban, és csak utána mentünk bulizni.”

Ehhez a teátrumhoz fűződik első énekes szerepe a Fekete Péterben, amelyben elénekelhette a legendás „Lesz maga juszt is az enyém” című slágert.  Itt debütált rendezőként is a Leonce és Lénával. „A legfontosabb állomás az életemben Ibsen Nórája volt. Ezer ember előtt több mint százszor játszottuk. Erőt adott, hogy érdemes ezt a pályát csinálni, és nagymértékben hozzájárult az igazgatói pályázásomhoz.”

A színésznő elmondta, hogy a nemzetközi tapasztalatai jutatták el odáig, hogy mára képes lett arra, hogy egy nagyszínházat vezessen. A leköszönő Marton László 1985 óta volt igazgató-főrendezője a teátrumnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!