Hírek

2008.12.30. 08:59

Gázában segélyeknek is stop?

Egy izraeli hadihajó nem engedett kikötni a Gázai övezetben egy Ciprusról érkező, segélyt szállító hajót, mert ezzel megsértette volna az övezet Izrael általi zárlatát – jelentette kedden a katonai rádió.

BAMA

Az izraeli hadihajó először figyelmeztető lövéseket adott le, és legénysége jelezte, hogy az övezetben háborús helyzet van, ezért a segélyt szállító hajónak vissza kell fordulnia – idézi a ma.hu a távirati irodát. Utóbbi azonban nem fordult vissza, hanem a hadihajó kikerülésével folytatni akarta útját. A hadihajó ekkor nekiütközve feltartóztatta. Az ütközésben nem sérült meg senki, de a hajókban kár keletkezett. A segélyhajó visszafordult.

A hajó augusztus óta már ötször szállított segélyt a Gázai övezetbe. Minden alkalommal 3-4 tonnányi egészségügyi felszerelést vitt. Izrael eddig sem nézte jó szemmel ezeket az akciókat, de nem akadályozta meg. Ezúttal azonban arra hivatkozva tagadta meg a hajótól a kikötést, hogy egy nappal korábban zárt katonai övezetté nyilvánította az övezetet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!