Hírek

2008.12.22. 16:06

Kizártak három képviselő-aspiránst

Nem indulhat a januári ferencvárosi időközi országgyűlési választáson az MDF, a MIÉP és Magyar Szociális Zöld Párt jelöltje sem, miután több mint 2 ezer 200 hamis, nem az Állami Nyomdában készült ajánlószelvényt találtak az általuk leadott szelvények között. A választókerületi bizottság az ügyben feljelentést tett az ügyészségen.

mti

A ferencvárosi országgyűlési egyéni választókerületi bizottság hétfői ülésén derült ki, hogy tömeges hamisítás történt, hiszen az Állami Nyomdának vizsgálatra leadott több mint háromezer ajánlószelvény több mint 70 százaléka hamisnak bizonyult. Az MDF 1015 szelvénye közül 669 volt hamis, a MIÉP 781 cédulája közül 415, a Zöld Párt 1152 szelvényéből pedig mindössze volt 13 igazi.

A bizottság az ügyben hivatalból feljelentést tett választás rendje elleni bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt a Legfőbb Ügyészségen. Több bizottsági tag szerint a történtek az okirat-hamisítás és a személyes adatokkal való visszaélés gyanúját is felvetik, ám, mint mondták, ennek megítélését a nyomozó hatóságokra bízzák. Elmondták, hogy az ajánlószelvény a választó személyes adatait is tartalmazza, így felmerül az is: az érintettek hogyan szerezték meg azokat a hamis dokumentumok kiállításához.

mti -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!