Hírek

2008.12.12. 10:27

Megint indul az elítélt polgármester a választásokon

Három független jelölt indul a polgármesteri posztért a vasárnapi időközi választáson a Zala megyei Sormáson, amelyen a korábban bírósági ügy miatt távozni kényszerült polgármester is újból megméreti magát

BAMA

Három független jelölt indul a polgármesteri posztért a vasárnapi időközi választáson a Zala megyei Sormáson, amelyen a korábban bírósági ügy miatt távozni kényszerült polgármester is újból megméreti magát - tájékoztatta pénteken az MTI-t a település jegyzője.

Nagy József közölte: Póczai Zoltán volt polgármester mellett Rákos Lászlóné, a jelenlegi alpolgármester, valamint Gaál Lajos szerepel jelöltként. A település névjegyzékében 791 szavazásra jogosult lakos szerepel, voksaikkal azt a jelöltet választják meg a település vezetőjének, aki a részvételi aránytól függetlenül a legtöbb szavazatot kapja.

Póczai Zoltánnak szeptemberben azért szűnt meg a megbízatása, mert hivatali tevékenységével összefüggésben jogerősen elítélte a Zala Megyei Bíróság. A döntés szerint négyrendbeli csalás és összesen ötrendbeli magánokirat-hamisítás miatt kapott pénzbüntetést a volt polgármester, de a közügyek gyakorlásától nem tiltották el, tehát újra indulhat a megbízatásért.

A település korábbi vezetője és a hivatalából nyáron távozott körjegyző elleni vád szerint 2003-tól maguknak és több dolgozónak is nem munkabérként, hanem fiktív elszámolásokkal, útiköltségként fizették ki a túlmunkáért járó összeget vagy jutalmat. A perben emiatt összesen kilenc vádlott szerepelt, azok a dolgozók is, akik a valótlan kimutatásokat elkészítették, őket végül pénzbüntetésben és megrovásban részesítette a bíróság.

Póczai Zoltán ellen ezen túlmenően azért is vádat emeltek, mert 2002-ben úgy alkalmazott polgári szolgálatosokat, hogy ők valójában nem végeztek munkát, csak aláírták papírjaikat, majd felvették a pénzüket. Egy másik alkalommal pedig a pályakezdők munkába állását szolgáló állami támogatás került más kezébe, mert az alkalmazott fiatalok nevében mások dolgoztak és vették fel a munkabért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!