Hírek

2008.12.22. 18:35

Nem cáfolják, de nem is erősítik meg a hírt, hogy a volt kapitány gázolt

Még nincs meg annak a balesetnek a vizsgálati eredménye, ami múlt csütörtökön, Szekszárd központjában történt, s aminek következtében egy 60 év körüli asszony olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítása után életét vesztette.

R. T.

Mint azt korábban már hírül adtuk, a nőt a Szent István tér és a megyei önkormányzat között található, kijelölt gyalogos-átkelőhelyen ütötték el. Varga Péter szekszárdi rendőrkapitány nem erősítette meg az értesülést, de nem is cáfolta, miszerint az idős asszonyt Berta Attila volt budapesti és Tolna megyei rendőrfőkapitány gázolta el. Mint mondta: több szakértő bevonásával folyik a büntetőeljárás vizsgálata. – Személyiségi jogokra hivatkozva nem közölhetjük a baleset okozójának pontos kilétét – tette hozzá a kapitány.

Berta Attila egyébként volt titkárságvezető a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságon, dolgozott a szekszárdi városi kapitányságon, majd közlekedési osztályvezető lett a megyénél. 1991-ben nevezték ki megyei főkapitánnyá. Később rövid ideig emellett Fejér megye főkapitány tisztét is ellátta. 1997 januárjától 1998 augusztusáig állt a Budapesti Rendőr-főkapitányság élén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!