Hírek

2008.12.29. 12:36

Őrizetben a karácsonyi zsarolók

Őrizetbe vették azt a tatai párt, akik hárommillió forinttal zsaroltak egy nőt.

BAMA

A gyanúsítottak férfi tagja előzőleg segített a 34 éves hölgynek azzal, hogy beajánlotta egy tatabányai férfihoz, aki több részletben, összesen 5,5 millió forinttal segítette ki a sértetett. A kölcsönadó nem kérdezte, mire kell a pénz, egy kockás spirálfüzetbe írta be, mikor mennyit vitt el tőle a hölgy, majd decemberben kölcsönszerződést is kötöttek. Az ügyletről tudomást szerzett a korábbi közvetítő, aki sérelmezte, hogy a segítségért nem kapott ellentételezést. Megkereste a nőt és 3 millió forintot követelt, mondván: a szokásjog szerint ennyi jár neki a kapott kölcsönből. A nagyobb nyomaték érdekében többször is megfenyegette a hölgyet, végül egy hetet adott neki, hogy összeszedje a pénzt.

Mivel a nő tudta, hogy a kért „jutalékot” nem tudja előteremteni, nem várta meg a következményeket, hanem közvetlenül karácsony előtt a rendőröktől kért segítséget. A férfit és a zsarolásban segédkező női társát a Tatai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette, és zsarolás bűntettének megalapozott gyanúja miatt kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!