Hírek

2008.12.11. 13:36

Rágalmazásért elítélték a Hírszerző főszerkesztőjét

Hamis állításokat fogalmazott meg a Hírszerző Cs. Kovács Gabriella leányfalui képviselőnőről. Az internetes portál azzal rágalmazta meg a fideszes politikust, hogy álnéven antiszemita írásokat tesz közzé a világhálón.

Farkas Károly

[caption id="" align="alignleft" width="204"] Cs. Kovács Gabriella: megrágalmazták
[/caption]A Budapesti II., III. kerületi Bíróság megrovásban részesítette Seres Lászlót, és Gavra Gábort, a Hírszerző internetes portál főszerkesztőjét és munkatársát, mivel alaptalanul rágalmazták meg Cs. Kovács Gabriella leányfalui képviselőnőt.

Az ügy előzménye, hogy az intenetes portál azzal vádolta a Fidesz-tag politikust, hogy Csonttollú nicknéven rendszeres szereplője internetes fórumoknak, s gyűlölködő, antiszemita tartalmakat rak fel a világhálóra. A Hírszerző cikke nyomán több más sajtóorgánum, többek között a Magyar Távirati Iroda és lapunk is téves hírt adott a képviselőnő kizárásáról a Fideszből, ezenkívül a képviselőnőt több internetes felületen éles támadások érték.

Cs. Kovács Gabriella szerkesztőségünkhöz eljuttatott levele szerint a bíróság egyértelműen kimondta a vádak valótlanságát, az ítélet 2008 június 30-án emelkedett jogerőre. Az ítélet nyomán a Fidesz Magyar Polgári Szövetség is rehabilitálta a képviselőnőt és ez év november 8-án visszavette a párt soraiba. A bíróság ugyan lapunkat nem kötelezte helyreigazításra, de a megrágalmazott képviselőnőtől ezúton is elnézést kérünk téves információkat tartalmazó cikkünk megjelenéséért.

Farkas Károly Cs. Kovács Gabriella: megrágalmazták -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!