Hírek

2008.12.03. 14:37

Rendőrőrs programot indítana a Fidesz

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium fejezetén belül 3 milliárd forintot csoportosítana át a Fidesz rendőrőrsök létrehozása érdekében.

mti

Kontrát Károly, az ellenzéki párt képviselője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, a honvédelmi és rendészeti  bizottság elutasította a javaslatot, mert az MSZP és az MDF nem  támogatta az erről szóló kapcsolódó módosító indítványt. Igaz, a parlament szavaz majd róla, mert a bizottság kétharmadának  támogatását megkapta.

A Fidesz két politikusa, Kontrát Károly és Lázár János a 2009-es költségvetéshez benyújtott kapcsolódó módosító indítványában azt  kezdeményezi, hogy az IRM fejezetén belüli 3 milliárd forintos  átcsoportosítással hozzanak létre új rendőrőrsöket, újítsák fel a  rossz a állapotúakat. A tárcán belül például az igazgatási, a szakértői intézetek költségei rovására teremtené elő a 3 milliárdot a Fidesz.

A rendőrőrs program fontos lépés lehetne, hogy a vidéken elő polgárok nagyobb biztonságban érezhessék magukat, családjukat,  vagyonukat - jelentette ki Kontrát Károly. Hozzátette: fontos az is, hogy a körzeti megbízotti hálózat jobban működjön, legyen feltöltve, hiszen jelenleg a 3 ezer 200 státuszból 818 nincs betöltve. Hiányos a rendőrség létszáma is; a megengedett 45 ezer főből 42 ezer a ténylegesen szolgálatban lévő rendőr - mondta a Fidesz  politikusa.

Kontrát Károly leszögezte: elkeserítő a helyzet, mert a rendőrök nem fő tevékenységükkel, a bűnmegelőzéssel és bűnüldözéssel  foglalkoznak, hanem bérharcot vívnak. Szerinte a honvédelmi és rendészeti bizottság szerdai ülésén az MSZP és az MDF képviselői politikai presztízsérdekeik miatt  utasították el a Fidesz javaslatát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!