Hírek

2008.12.26. 12:09

Válogatás nélkül lőtt az ámokfutó

Legalább nyolc embert megölt karácsony éjjel egy Mikulásnak öltözött ámokfutó Los Angelesben.

mti

A válópere miatt feldühödött 45 éves férfi egykori apósa házához ment, és a neki ajtót nyitó nyolcéves kislány arcába lőtt, majd válogatás nélkül lövöldözni kezdett a menekülő mintegy 25 vendégre. A férfinél egy házilagos készítésű spray is volt, amivel gyúlékony folyadékot permetezett szét a házban. A tüzet csak csütörtök reggel sikerült eloltani. A rendőrök három holttestet találtak a leégett házban. Másik három embernek - a volt feleségnek és a szüleinek - nyoma veszett. A hatóságok attól tartanak, hogy maradványaik bennégtek a házban.

A támadás során többen megsérültek. Egy 16 éves lánynak a hátát érte egy lövés, egy nő eltörte a bokáját, amikor kiugrott egy második emeleti ablakból. Őket és a nyolcéves kislányt csütörtökön még kórházban ápolták. Az ámokfutó később öngyilkos lett a fivére házában. A férfi nem volt büntetett előéletű, erőszakos cselekményt sem követett el korábban, de a rendőrség szerint feldühítette a múlt héten kimondott válása.

mti -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!