Hírek

2009.02.03. 12:04

A kormány és a haverok

A Fidesz szerint a kormány a gazdasági válság közepette is tovább szórja a közpénzt a haveroknak, felesleges luxuskiadásokra költ, miközben az emberektől áldozatvállalást vár el - mondta Ágh Péter, az ellenzéki párt politikusa keddi sajtótájékoztatóján.

mti

A fideszes képviselő szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tavaly októberben hiába tette le a nagyesküt, hogy leállítják a felesleges kommunikációs kiadásokat, az autó-, telefon- és  bútorbeszerzéseket, a kormány ennek ellenére tovább szórja a  közpénzt a haveroknak. Mint mondta, kiderült például, hogy a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) felügyelete alatt működő Központi Szolgáltatási Főigazgatóság 7,25 milliárd forintos bútorbeszerzésről kötött szerződést, emellett  a MeH 350 millió forintot költ közvélemény-kutatásra és 300 millió forintos pályázatot írt ki arra, hogy a gazdasági válságról az ő értelmezésükhöz igazodó műsorok jelenjenek meg a médiában.

A tájékoztatón kiosztott sajtóanyag szerint ugyancsak a MeH hosszabbította meg több szocialista politikus tanácsadási  szerződését: Szabó Endre a társadalmi projekt kialakításával  kapcsolatos tanácsadásért tavaly 3,6 millió forintos kapott, az idén ezt 5,1 millióra emelte a kancellária, Szabados Tamás, az MSZP Fejér  megyei önkormányzati képviselője határon túli egyházügyi és oktatási  témákban ad tanácsokat, ezért tavaly 4,8 millió forintot kapott,  tanácsait pedig még öt hónapig kikéri a kancellária, további 1,98 millió forintért. Hasonló juttatást kap Dóra Ottó, a salgótarjáni szocialisták frakcióvezetője, aki tavaly januártól idén május végéig  5,94 millió forintot kereshet - áll a sajtóanyagban.

Ágh Péter arra is felhívta a figyelmet, hogy a Magyar Nemzeti  Vagyonkezelő Zrt. 200 millió forintért rendelt meg „közcélú  feladatok ellátásával kapcsolatos tájékoztatást támogató kommunikációs szakmai tevékenységet”. Azt halljuk, hogy nincs pénz, de a holdudvar zsebe mindig megtelik - mondta az ellenzéki képviselő, aki jelezte, hogy írásbeli kérdéseket is benyújtanak majd, hogy kiderüljön, miért van szükség ilyen felesleges kiadásokra.

Hangsúlyozta: a gazdasági és szociális válság miatt egyre nehezebb helyzetben vannak az emberek, a kormány  megszorításokat  akar bevezetni, megsarcolja a nyugdíjasokat és a családosokat is, vagyis a válság miatt egyre nagyobb áldozatot vár el az emberektől, miközben „számolatlanul szórják a közpénzt a haveroknak, a saját luxusukra”. A Fidesz szerint a felesleges luxuskiadások helyett a kormány jobban tenné, ha kimenne az emberek közé, és felismerné, hogy a választók olyan kormányt akarnak, amelyben megbízhatnak, és amely hatékonyan ki tudja vezetni az országot a válságból - mondta Ágh Péter

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!