Hírek

2009.02.13. 09:29

Az Európai Parlament épületében raboltak ki egy bankot

Bankrablás történt csütörtökön az Európai Parlament brüsszeli épületében - közölték parlamenti illetékesek.

Forrás: MTI

Egy férfi pisztolynak látszó tárggyal pénz átadására szólította fel az alkalmazottakat az ING bank egyik földszinti fiókhelyiségében, a Paul-Henri Spaak néhai belga államférfiról elnevezett, PHS-ként jelölt épületben, a látogatóközpont közelében.

Nem tudni, hogy a fegyver valódi volt-e, és az elrabolt összeg nagysága sem ismert. Az illető, miután megkapta a pénzt, azonnal elmenekült a bankfiókból, amely a parlament épületkomplexumának egyik belső csarnokából nyílik. A rablás során személyi sérülés nem történt.

Az épületben tartózkodó EU-alkalmazottak egyike elmondta az MTI-nek, hogy egy szemtanú szerint az épületben, amerre a rabló elfutott, elhullajtott bankjegyek hevertek a padlón. Az ismeretlen a parlamenti sajtóközpont irányába menekült el - tette hozzá a helyszínen hallottak alapján.

A parlament épületkomplexumát - amely fölött a levegőben rendőrségi helikopter kering - lezárták, az elkövetőt keresik. A mélygarázsból csak külön ellenőrzés után engedik kihajtani az autókat.

Az Európai Parlamentben magas biztonsági fokúnak tartott be- és kiléptető rendszer működik minden ajtónál, illetve kapunál., Ha időben lezártak minden kijáratot, akkor a bűnözőnek nagyon nehéz lesz a menekülés. A biztonsági rendszer hatékonyságát azonban erősen megkérdőjelezi, ha valaki tényleg valódi lőfegyvert tudott becsempészni a épületbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!