Hírek

2009.02.26. 18:44

Bokros Lajos jelölése miatt lehet vita az MDF-ben

A demokrata fórum elnöksége már korábban felhatalmazást adott Dávid Ibolyának arra, hogy tárgyaljon azokkal, akiket az MDF az EP-választáson indíthat.

A.V.

[caption id="" align="alignleft" width="156"] Bokros Lajos nem nyilatkozott még a jelölésről
[/caption]Bokros Lajos volt pénzügyminisztert kéri fel az MDF, hogy legyen az európai parlamenti (EP) választásokon a párt listavezetője. Az erről szóló határozatot a demokrata fórum elnöksége hozta meg. A 11 tagú elnökségéből kilencen voltak jelen a testület ülésén, heten igennel szavaztak, Pettkó András országgyűlési képviselő nemmel, egy másik tag pedig tartózkodott. Hiányzott az ülésről Hock Zoltán elnökhelyettes és Olajos Péter, aki Guyanában tartózkodik. Egyébiránt éppen ő most az MDF EP-képviselője.

A demokrata fórum elnöksége már korábban felhatalmazást adott Dávid Ibolyának arra, hogy tárgyaljon azokkal, akiket az MDF az EP-választáson indíthat. A pártelnök többekkel tárgyalt, és úgy döntött, hogy Bokros Lajos a legmegfelelőbb személy arra, hogy a párt EP-listáját vezesse. Az MDF most azt ígéri lesznek meglepetések a lista harmadik, negyedik és ötödik helyén is. Az egész listaállításnak az az érdekessége, hogy pont Bokros Lajos nem nyilatkozott még a jelölésről.

Nem tart újabb töréstől a párton belül az MDF frakcióvezetője, annak ellenére, hogy a párt tagjai között vita robbant ki amiatt, hogy az elnökség Bokros Lajost jelölte az európai parlamenti választási lista élére. Herényi Károly azért nem tart újabb töréstől, mert Dávid Ibolya pártelnök elnökségi felhatalmazást kapott korábban arra, hogy előzetes tárgyalásokat folytasson a lehetséges listavezetőkkel. Herényi Bokrost Európában is elismert szakembernek tartja, akinek, tapasztalata van a válságkezelsben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!