Hírek

2009.02.02. 15:01

Csalódott, de már reálisan gondolkodó horvátok

Vasárnap este több mint 50 ezer fanatikus várta a Jellasics téren a horvátországi férfi kézilabda-világbajnokságon ezüstérmes házigazda válogatottját

BAMA

Vasárnap este több mint 50 ezer fanatikus várta a Jellasics téren a horvátországi férfi kézilabda-világbajnokságon ezüstérmes házigazda válogatottját, s a tömeg szűnni nem akaró éltetéssel adta Lino Cervar szövetségi kapitány játékosainak tudtára, hogy a Zagreb Arena falai között átélt sokk után is büszkék a nemzeti együttes teljesítményére.

"Arra kell külön büszkének lennünk, hogy a mostani generációnak ez már az ötödik érme, melyet világeseményen szerzett. Ha azt vesszük, hogy az ezt megelőző vb-n egy verséggel az ötödikek lettünk, most pedig a másodikok, akkor - bár most még csalódásként éljük meg - előreléptünk. Ötven percig bírtuk, aztán bizony elfogyott az erőnk." - hangsúlyozta Cervar a franciáktól elveszített  döntőt követően.

Igor Vori, a világbajnokság legjobb játékosa érthetően csalódott volt a vesztes finálé után: "Tényleg nem tudok mit mondani, a franciák egyszerűen jobbak voltak, s így szereztek még egy bajnoki címet. Az ezüst, utólag nézve, nagy siker, s remélem, emiatt senki sem szomorú. Ugyanakkor azt is hozzá kell tennem, hogy a dán bírók nem hagytak minket  játszani, tehát innen nézve nagyon csalódott vagyok."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!