Hírek

2009.02.23. 12:36

Dávid Ibolya a francia szenátus elnökével tárgyalt a válságkezelésről

A válságkezelésről tárgyalt Dávid Ibolya, az MDF elnöke a francia szenátus elnökével hétfőn a parlamentben.

BAMA

Gerard Larcher, a francia szenátus elnöke Szili Katalin házelnök meghívására érkezett vasárnap Magyarországra. Dávid Ibolya elmondta: a szenátus elnöke szerint az EU régebbi tagországai is abban érdekeltek, hogy a közép-kelet-európai térség minél hamarabban kikerüljön a válságból. Hozzátette: ehhez azonban Magyarországnak meg kell tennie azt a konzervatív fordulatot, amelyik véget vet a "félszocialista gazdasági szerkezetnek", és a reform nélküli pénzosztogatásnak.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az MDF a nemzeti csúcson már letett az asztalra egy válságkezelő javaslatot, amely 550 milliárd forintos kiadáscsökkentést irányoz elő. Ma Magyarországon nem lehet megkerülni sem az adócsökkentést, sem a költségvetési kiadáscsökkentést - jelentette ki.

Gerard Larcher a találkozó után kiemelte: látogatása során a magyar kormány és az ellenzék képviselőivel is tárgyal arról, hogy a világgazdasági válságból hogyan lehet közös erővel kilábalni. Hozzátette: az MDF elnökével beszéltek arról is, hogyan lehet biztosítani azt, hogy a bankok ne omoljanak össze, és a továbbiakba  is segítsék a vállalkozásokat.

A francia szenátus elnöke hétfőn találkozik még Sólyom László köztársasági elnökkel a Sándor-palotában, valamint fogadja őt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is a Parlamentben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!