Hírek

2009.02.12. 06:22

David Merlini pert veszített az RTL Klubbal szemben

Irreálisnak találta a Legfelsőbb Bíróság azt a másodfokú ítéletet, amely szerint David Merlininek 20 millió forintos kártérítést tartozik fizetni az RTL Klub.

F. E.

Szerda döntésében a kártérítés összegét kétmillió forintra mérsékelte. Így az illuzionista a kereskedelmi csatornának az elmaradt és a frissen megítélt perköltséggel együtt összesen 22,6 millió forinttal tartozik.

Az illuzionista és a csatorna között akkor romlott meg a viszony, amikor Merlini egy rakétás mutatványát – annak várható silánysága miatt – az RTL a korábban kötött szerződés ellenére nem tűzte műsorra, még 2005-ben. Merlini végül a Viasat3 csatornán mutatta be a produkciót, az RTL ellen pedig pert indított, és a másodfokú, számára kedvező ítélet után be is hajtotta a csatornán a megítélt 20 millió forintot.

Ezt kell most visszafizetnie – a rá kirótt perköltséggel együtt.
A csatornát üzemeltető Magyar RTL Televízió Zrt. bízik benne, hogy Merlini rövidesen kiegyenlíti tartozását, ellenkező esetben behajtják rajta a pénzt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!