Hírek

2009.02.04. 09:05

Élelmiszersegélyt kap Magyarország

Az EU Élelmiszersegély Programjának keretében Magyarország 2009-ben hárommilliárd forintot fordíthat segélyezésre - közölte kedden Soproni Horváth Lajos, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) sajtófőnöke.

BAMA

Tavaly ez az összeg kétmilliárd forint volt, amiből közel 8400 tonna élelmiszert juttattak el a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatallal (MVH) szerződött segélyszervezetek a rászorulóknak.

A segélyeket az ország tizenkilenc megyéjében és Budapesten, összesen 2166 településen, mintegy egymillió embernek osztották szét. Az idén az a cél, hogy a korábbi évekhez képest több településre sikerüljön eljuttatni az élelmiszersegélyt.

Az élelmiszerek kiosztása április végén kezdődhet és két-három hónapig tart majd, az egyes településeken pedig más-más időpontokban történik. Az idei második segélyezési időszak várhatóan októbertől jövő év januárjáig tart.

A legnagyobb mennyiségben gabona alapú élelmiszereket osztanak szét (liszt, száraztészta, keksz), de 2007-től kristálycukrot is kapnak a segélyből részesülők, ez utóbbi mennyisége 2009-ben jelentősen emelkedik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!