Hírek

2009.02.03. 15:05

Eljárás indult a marcali fenyegető ellen

Közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt indított eljárást a marcali rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen

BAMA

Közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt indított eljárást a marcali rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen, aki egy hétfőn felfedezett, robbanószerkezetnek tűnő csomagot helyezett el az MSZP marcali irodájának bejárati ajtaja elé - tájékoztatta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata kedden az MTI-t.

A gyanús csomagról hétfőn délután kapott bejelentést a rendőrség, ezt követően lezárták a környéket és tűzszerészeket hívtak. A csomagról bebizonyosodott ugyan, hogy csak robbanószerkezet-imitáció, azonban így is alkalmas a közveszéllyel fenyegetés vétségének megállapítására - szól a sajtószolgálat  magyarázata.

Suchman Tamás MSZP-s országgyűlési képviselő az üggyel kapcsolatban azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy a bombaimitációt tartalmazó, Dávid-csillag- és horogkeresztrajzzal ellátott, fenyegető feliratú küldemény egyértelműen neki szól, hiszen az ő irodája elé helyezték el. Közölte: ez az újfasiszta fenyegetés nem az első atrocitás, ami érte, hiszen az elmúlt másfél évben négyszer rongálták meg hozzátartozói sírját a marcali izraelita temetőben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!