Hírek

2009.02.06. 09:23

Felfüggesztették Phepls versenyjogát

Az amerikai úszószövetség csütörtökön három hónapra felfüggesztette Michael Phelps versenyjogát, amiatt a sajtófotó miatt, amelyen a pekingi olimpia nyolcszoros bajnoka egy marihuána fogyasztására alkalmas vízipipát tart a szájához.

BAMA

A fényképet a News of the World című brit lap közölte a hétvégén. Az újság ugyan nem állította, hogy kábítószert szívott Phelps, ám jelezte: az eszközt általában arra használják. Phelps elismerte, hogy a fotó valódi, egyben bocsánatot kért mindenkitől, és hangsúlyozta: többet nem fordul elő hasonló eset.

A szövetség a döntés indoklásában leszögezte: nem doppingvétség esetéről van szó, de hangsúlyozottan fel akarja hívni az úszó figyelmét arra, hogy a pipázással számtalan embernek okozott kiábrándultságot, és különösen azokra a fiatalokra volt kedvezőtlen hatással, akik példaképként tekintenek rá, és igyekeznek a nyomdokaiba lépni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!