Hírek

2009.02.06. 09:36

Feljelentési jutalom a GVH-nál

Mentesülhet a versenyhivatali bírság alól az a vállalkozás, amely nem feljelent, hanem az eljárás megkezdése után dönt úgy, hogy információkkal látja el a Gazdasági Versenyhivatalt (GVH), megkönnyítve a kartellezés bizonyítását.

BAMA

Ezt az üzenetet hordozza a versenyhatóság egyik legutóbbi döntése, amelyben rekordösszegű, hárommilliárd forintos büntetést szabott ki útépítő vállalkozásokra, de a közbeszerzési kartell egyik részvevőjét, a HE-DO Kft-t nem bírságolta meg, mivel a cég az eljárás során úgynevezett engedékenységi politika keretében együttműködött a hivatallal - írja a Világgazdaság.

Így a GVH olyan tényekhez, adatokhoz jutott hozzá, amelyekkel az eredetileg feltételezettnél szélesebb jogsértés vált bizonyíthatóvá - mondta a lapnak Szolnoky Péter, a kartellcsoport vezetője. Utalt arra, hogy a GHV akkor él az engedékenységgel, ha a kartellből kilépni kívánó vállalkozás megkeresve a hivatalt elősegíti az eljárás megindítását, és a procedúrában is tevékenyen részt vesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!