Hírek

2009.02.03. 14:46

Fidesz: a forint gyengülése a kormányzati politika kudarcát jelzi

A Fidesz szerint a kormányzati politika kudarcát jelzi, hogy az euró árfolyama átlépte a 300 forintos lélektani határt

BAMA

A Fidesz szerint a kormányzati politika kudarcát jelzi, hogy az euró  árfolyama átlépte a 300 forintos lélektani határt - mondta  Navracsics Tibor, az ellenzéki párt frakcióvezetője, a párt keddi  elnökségi ülése után tartott sajtótájékoztatón.

A 300 forintos árfolyam lélektani határ, nem csak azért, mert nehezebb lesz az életük a devizahiteleseknek és mindenkinek, akinek forintban megtakarítása van, hanem azért is, mert jól jelzi a kormányzati politika kudarcát - mondta Navracsics Tibor.

A Fidesz frakcióvezetője szerint a forint gyengülése a parlament rendkívüli ülése után kapott újabb lendületet, ez egyértelműen jelezte, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ismét méltatlan volt a piac bizalmára, hiszen semmi olyan nem hangzott el az ülésen, amely bizalmat ébresztett volt a befektetőkben, a gazdaság szereplőiben.

Arra a kérdésre, hogy az eddig kamatcsökkentést sürgető Fidesz a jelenlegi helyzetben elfogadhatónak tartaná-e a jegybanki alapkamat emelését, Navracsics Tibor azt mondta: a mai kamatszint mellett, illetve egy megemelt kamatszint mellett nem lehet hitelt felvenni, vagyis még inkább eltűnik a pénz a gazdaságból, és még súlyosabbá válik a gazdasági válság, ezért úgy gondolják, hogy önmagában a kamatemelés nem biztos, hogy jó megoldás.

A frakcióvezető közölte: nem csak a Fidesz gondolta úgy, hogy drasztikus kamatcsökkentésre lenne szükség, hanem a gazdasági elemzők is úgy kalkuláltak, hogy 2009 végére 5-6 százalékos kamatszint lesz Magyarországon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!