Hírek

2009.02.18. 11:05

Fűrésszel támadt a fatolvaj

Több figyelmeztető lövést kellett önvédelmi pisztolyával leadnia annak a férfinak, akire fatolvajok támadtak erdejében, Gyüre határában.

BAMA

Kedden délelőtt történt az eset, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei község határában található erdőben. A tulajdonos és egy mezőőr lepte meg a fákat irtó tolvajokat: mikor kérdőre vonták őket, a tolvajok egyike a kezében lévő fűrésszel az erdőgazda felé csapott. Az ütés az erdőtulajdonos kezét érte, súlyosan megsebesítve őt.

A megtámadott férfi ekkor elővette engedéllyel tartott önvédelmi pisztolyát, majd azzal három figyelmeztető lövést adott le. A tolvajok erre elmenekültek, de a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság nyomozói rövid időn belül megtalálták őket. A 23 és 44 éves gyanúsítottakat előállították, kihallgatásukon a lopást beismerték, azt azonban tagadják, hogy a fűrésszel az erdő tulajdonosára támadtak volna. A rendőrségi vizsgálat szerint a megtámadott gazda által leadott figyelmeztető lövés jogszerű volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!