Hírek

2009.02.15. 14:50

Gyurcsány megszavaztatta az elnökséget és a kormányt is

Megszavaztatta az MSZP elnökségét és a kormányt is Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a hétfőn bejelentendő, a szociális, a foglalkoztatási és az adórendszer átalakítására vonatkozó intézkedésekről - értesült kormányzati forrásból a távirati iroda vasárnap.

mti

A távirati iroda információi szerint a szocialista párt elnökségétől támogatást kért Gyurcsány Ferenc, az MSZP elnöke, és erről  szavaztatta meg a testületet, amely egyhangúlag kiállt a tervezett intézkedések mellett. Az elnökségi ülés után tartott kormányülésen pedig a miniszterelnök azt kérdezte a kabinet tagjaitól - köztük az államtitkároktól is -, hogy „tiszta szívvel és aktívan” támogatni tudják-e a tervezett lépéseket, valamint van-e köztük, akinek ez a politikai hitvallásával nem egyeztethető össze, és ebben a helyzetben inkább távozni akar. Az MTI értesülései szerint a kormány tagjai közül senki nem jelezte ellenvetését.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vasárnap délelőtt a szocialista elnökséggel, azután a kormánnyal egyeztette a tervezett  intézkedéseket, délután pedig a szocialista frakció ülésén teszi  ugyanezt. Az adó-, a szociális és a foglalkoztatási rendszer átalakításának konkrét lépéseit a kormányfő hétfői évindító beszédében jelenti be a parlamentben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!