Hírek

2009.02.13. 08:03

Házakba csapódott egy repülőgép az Egyesült Államokban

Lakott területre zuhant egy utasszállító repülő New York államban. A gépen 48-an voltak, egy ember a földön vesztette életét.

BAMA

Lakott területre zuhant egy utasszállító repülő New York államban. A gépen 48-an voltak, senki nem élte túl a katasztrófát. A repülő Buffallo külvárosában zuhant egy lakóházra.

[caption id="" align="aligncenter" width="460"] Lakott területre zuhant egy utasszállító repülő New York államban
[/caption]

A gépen 48 utas és négytagú személyzet utazott. A becsapódás következtében ők és legalább egy ember a földön azonnal életét vesztette. A repülőgép a New Jersey állambeli Newarkból tartott Buffalóba, amikor eddig ismeretlen okokból a helyi reptértől nyolc kilométerre egy házra zuhant. A becsapódás a Buffalo-i Niagara Nemzetközi Repülőtértől mintegy hét mérföld távolságra történt a New York állam-beli Clarence Centernél.

A gép a katasztrófa után kigyulladt, szemtanúk szerint a hatalmas lángokat még oltják a tűzoltók. A CNN hírtelevízió szerint a földön is többen életüket vesztették, a halálos áldozatok pontos számát hivatalosan még nem közölték.

A Continental 3407-es járata helyi idő szerint 22.20-kor szenvedett légikatasztrófát, egy házra zuhant és felrobbant - nyilatkozta a CNN-nek Bill Peat, a New York állami mentőalakulat szóvivője.

A tragédiától körülbelül egy mérföldre lévő boltjában ült éppen Keith Burtis, aki fültanúja volt az eseményeknek: Félelmetes, robbanásszerű zaj hallatszott, olyan volt, mintha a föld rengene - nyilatkozta Burtis a CNN hírtelevíziónak. - Mikor kirohantam, már csak a gomolygó füstöt láttam.

Más szemtanúk úgy nyilatkoztak, látták a zuhanást: a gép orral lefelé csapódott az épületbe. A Continental Airlines időközben megerősítette: a gép egy Bombardier Dash 8 Q400 volt, mely a Newark-i Liberty International Airportról tartott Buffaloba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!