Hírek

2009.02.17. 15:28

Keller László: megerősödik a pénzügyi felügyeleti eszköztár

A törvényjavaslat behatárolja a pénzügyi intézmények által vállalható kockázatok mértékét, ha a hitelfedezet kizárólag valamilyen ingatlan - mondta Keller László pénzügyi államtitkár expozéjában, a pénzügyi közvetítőrendszer felügyeletét érintő egyes törvények módosításáról szóló javaslat általános vitájának kezdetén.

BAMA

A pénzügyi államtitkár hozzátette, hogy emellett a javaslat megerősíti a felügyeleti eszköztárat és csökkenti a pénzintézetek  egyoldalú szerződésmódosítási lehetőségeit.

Kijelentette: a javaslat megfelel a Nemzetközi Valutaalappal  (IMF) kötött szándéknyilatkozatnak, de részben független is attól,  különösen az egyoldalú szerződésmódosítás újraszabályozásának  tekintetében.

Az államtitkár azt mondta, a vállalások között az is szerepelt,  hogy erősítik a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF)  működésének hatékonyságát. Hozzátette: ugyanakkor szükségesnek  tartja a PSZÁF intézkedési lehetőségeinek bővítését és feladatainak  kibővítését a pénzügyi piacok folyamatos felügyeletével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!