Hírek

2009.02.18. 08:38

Közel 3700 halottja van a zimbabwei kolerajárványnak

Közel 80 ezer ember fertőződött meg kolerával Zimbabwében, a betegségbe már 3688-an belehaltak. A WHO szerint 12 millió embert fenyeget a betegség.

BAMA

Már 3688 halálos áldozata van az augusztus óta tartó kolerajárványnak Zimbabwében, és 77 650 ember betegedett meg a kórban - közölte az ENSZ humanitárius segélyeket összehangoló irodája (OCHA). A dél-afrikai országban, amelyet egy éve súlyos politikai és gazdasági válság bénít, 12 millió embert fertőzhet meg a bacilus az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becslése szerint.

Az Orvosok Határok Nélkül (MSF) nemzetközi humanitárius szervezet felszólította a zimbabwei hatóságokat, hogy haladéktalanul oldják fel a segélymunkásokra vonatkozó korlátozásokat. A szervezet bírálta a hatóságokat a "merev ellenőrzések" és a külföldi orvosok munkájának korlátozása miatt. Az MSF szerint a nemzetközi közösségnek, mindenekelőtt az ENSZ-nek különbséget kell tennie "a politikai célok" és a "humanitárius szükséghelyzet" között, ha véget akar vetni a gyorsan terjedő járványnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!