Hírek

2009.02.23. 09:48

Különös rablás Oroszországban

Több mint egymillió dollárnak megfelelő összeget zsákmányoltak bűnözők a hét végén Oroszországban egy különös körülmények között történt országúti rablásban.

BAMA

Két bankalkalmazott, egy pénztáros és egy sofőr vitte ezt a hatalmas összeget - egy moszkvai kereskedelmi bank pénzét - az Oroszország déli részén fekvő Rosztov-na-Donu városból az onnan 1100 kilométernyire lévő Moszkva felé. Közönséges, nem páncélozott személygépkocsiban, fegyveres kíséret nélkül keltek útra.

Később azt mondták a rendőröknek, hogy rablók állták útját autójuknak szombaton Tula térségében, és őket fegyverrel sakkban tartva, magukhoz vették a személyautóban szállított 43 millió rubel (1,2 millió dollár) készpénzt.

Állítólag azért álltak meg, mert a hét támadó közül kettő közlekedési rendőrnek volt öltözve, ezért közúti ellenőrzésre számítottak, nem gondoltak rablótámadás veszélyére. A nyomozók vizsgálják, hogy az állítólagos áldozatok nem részesei-e maguk is a bűntettnek, nem csupán megrendezett rablásról, önrablásról van-e szó.

Az orosz média szerint ez a legnagyobb, bankot érintő fegyveres rablás 2007 májusa óta. Akkor 40 millió rubelt, valamint arany- és ezüstrudakat vittek el rablók az állami tulajdonban lévő Szberbank állományából a szibériai Csitában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!