Hírek

2009.02.21. 11:46

Melaminos gyerektejet forgalmaztak Szegeden

Mérgező melamint tartalmazó, gyerekeknek szánt tejitalt árultak egy szegedi Cora-áruházban - számolt be róla a Délmagyarország. A kínai gyártmányú terméket már levették az áruház polcairól.

BAMA

Melamint találtak Szegeden egy gyerekeknek szánt tejitalban: ez az a kínai élemiszer-hamisításhoz adagolt műanyag, amitől tavaly hat csecsemő meghalt az ázsiai országban - írta szombaton a Délmagyarország. A napilap információi szerint keresik a kínai forgalmazót, aki a terméket ellenőrzés nélkül behozta az Európai Unióba, a tejitalt árusító Cora pedig levette polcairól a terméket.
   
A kínai, Milk drink feliratú, dobozos tejitalra egy szegedi vásárló véletlenül figyelt fel a napokban - olvasható a Délmagyarországban. Faragó Katalin, az élelmiszerlánc-biztonsági igazgatóságnak osztályvezetője a lapnak elmondta: a szegedi hipermarketben 34 dobozt koboztak el az említett feliratú termékből, az áruház nyilatkozata szerint ősz óta árulták, és összesen 60 doboz volt belőle.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!