Hírek

2009.02.07. 10:32

Mohamed Aida a Törekvésben folytatja

Az elkövetkező négy évben a Törekvés SE színeiben szerepel Mohamed Aida, az egyéniben világbajnoki ezüst-, illetve bronzérmes, olimpiai negyedik tőrvívó.

BAMA

A szakág hazai történetének legeredményesebb jelenkori képviselője 23 év után hagyta el az MTK-t, mivel nem sikerült megállapodnia szerződése meghosszabbításáról.

Mohamed Aida a klubváltás kapcsán tartott pénteki sajtótájékoztatón elmondta, hogy gyermeket vár - a harmadik hónapban van -, ezért az október eleji világbajnokságon való részvételt nem tudja ígérni, de a decemberi országos bajnokságon mindenképpen ott lesz a Törekvés SE képviseletében.

A kiváló tőröző az egyesületcsere részleteit illetően közölte: szeptember végén kezdeményezett egyeztetést az MTK-nál az októberben lejáró szerződése meghosszabbításáról, de csak szóbeli egyezségig jutott, amikor aláírásra került volna sor, karácsony előtt, az MTK egy szponzor visszalépésére hivatkozva elállt attól. A tárgyalások közben egyébként kapott ajánlatot egy másik nagy klubtól - a Honvédtól - is, de kivárt.

"Úgy gondoltam, nem dobhatom el az elmúlt 23 évet pusztán egy jobb ajánlat kedvéért" - fogalmazott.
Amikor viszont kiderült, hogy nem lesz megállapodás, bajba került, Stefanek Gertrúd korábbi kiváló tőrözőhöz, a Törekvés szakosztály-vezetőjéhez fordult, nem sokkal később pedig a helyi önkormányzat segítségével megtörtént a klubváltás.

Verbai Lajos polgármester a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a kultúrára és a sportra költött pénz egy tudatos stratégia része Budapest X. kerületében, és talán ennek is köszönhető, hogy a lakosság elvándorlása az utóbbi időben megállt.

"Hírességekre is szükségünk van" - jelentette ki, s egyben utalt arra, hogy Mohamed előtt, illetve mellett az úszó Kovács Ágnes és Cseh László is ebbe a kategóriába tartozott, tartozik, mindketten sokat tettek a kerületért a Kőbánya SC színeiben elért sikerekkel.

A 32 éves Mohamed Aida edzéseit ezen túl is eddigi mestere, Solti Antal vezeti majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!