Hírek

2009.02.13. 17:18

Negyven diákot mentettek ki a tűzoltók a buszból

Kis híján az út menti árokba borult a Kapos Volán autóbusza péntek délután Mernyén; a járaton negyven diák utazott. Mentő-, tűzoltó- és rendőri egységek szállták meg a térséget, a baleset miatt teljes szélességben lezárták a 67-es utat. A környéken kilométeres kocsisor torlódott össze.

sonline.hu

Az autóbusz eddig ismeretlen ok miatt letért az útról. A laza padkára hajtott, ahol az utasokkal zsúfolt jármű az oldalára borult.
"Egyetlen utasnak sem esett baja – mondta a www.sonline.hu szerkesztőségének a helyszínen Bebics János, a zrt. személyszállítási igazgatója. – A Kaposvár-Siófok között közlekedő járatunkat érte baleset.
Az Országos Mentőszolgálat három mentőautót vezényelt Mernyére. A kaposvári tűzoltók az utasok kimentésében nyújtottak segítséget. A jármű bejáratához pallót fektettek, a diákok ezen keresztül hagyhatták el a buszt. Szemvillanásnyi idő alatt kihozták őket."

„Egy nagy fékezést éreztem, aztán már csak annyit, hogy dőlünk” – magyarázta egy 17 éves siófoki fiú. A busz hátsó részén ült egy kötcsei lány, aki azt mondta: az egész olyan hamar lejátszódott, hogy nem volt ideje megrémülni. „Nem tudom, hogy mi a franc okozta ezt az egészet – mérgelődött a sérült busztól pár lépésnyire várakozó utas. Leginkább az hozta ki a sodrából, hogy a hidegben kellett várakozniuk. – Úgy hallottam, hogy állítólag egy Trabant hajtott a busz előtt és a sofőr hirtelen jobbra kanyaradott. Nyilván a buszos nem akarta leamortizálni a kocsit, ezért tövig nyomta a féket.”

Ezt a verziót is vizsgálják a rendőrök, akik a helyszínen nem kívánták találgatásokba bocsátkozni. A hivatalos vizsgálat még jó darabig eltart. Bebics János úgy becsülte, hogy az anyagi kár néhány százezer forintra tehető. Persze még sok függ a műszeres vizsgálattól. Kíváncsiak voltunk a buszban magányosan üldögélő gépkocsivezető véleményére, ám ő nem nyilatkozhatott. Az utcán didergő diákokat a délután egy mentesítő járat szállította el a Balaton partra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!