Hírek

2009.02.05. 10:41

Tárgyalják a Zuschlag-ügy mellékszálát

Megkezdődött a Zuschlag-ügy mellékszálaként indított per a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon csütörtökön; Weiszenberger Lászlót, az MSZP egykori kiskunhalasi önkormányzati képviselőjét, hivatali helyzettel visszaélve elkövetett vesztegetés bűntettével vádolják.

BAMA

A vádirat szerint a vádlott a 2003-ban még működő Területpolitikai Kormányzati Hivatal kistérségi megbízottjaként együttműködött egy kiskunhalasi székhelyű gazdasági társaság ügyvezetőjével és egy kunfehértói motel bérlőjével vissza nem térítendő állami támogatás megszerzésére irányuló pályázat benyújtásában.

A vádlott azt állította, hogy a pályázaton elnyert összegből "ötmillió forintot vissza kellett juttatni". Az esetre a Zuschlag-ügy nyomozása során derült fény, de az ügyészség elkülönítette a bűncselekmény nyomozását, így gyorsabban le tudta azt zárni.

A szabadlábon lévő Weiszenberger László Zuschlag János képviselőtársa volt a kiskunhalasi önkormányzat MSZP-frakciójában. A botrány kirobbanása után azonnal lemondott mandátumáról. A csütörtöki tárgyalási napon várhatóan ítéletet hirdet Fodor Endre tanácsvezető bíró, aki a Zuschlag-ügyet is tárgyalja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!