Hírek

2009.02.27. 17:31

Tizenketten gondolják azt, hogy tévéelnök szeretnének lenni

Tizenketten vették fel a péntek délutáni határidőig a Magyar Televízió (MTV) elnöki pályázatán induláshoz szükséges pályázati csomagot – értesült a tévékuratórium elnökségének egyik név nélkül nyilatkozó tagjától a távirati iroda.

BAMA

Czeglédi László kuratóriumi elnök azzal hárította el az MTI érdeklődését, hogy részleteket majd a pályázati csomagok bontása után közölnek. A január 15-én – három nappal az utolsó sikertelen elnökválasztási menet után – közzétett felhívás alapján erre sem kell sokat várni, hiszen hétfőn délelőtt tíz és délután két óra között már be is kell adniuk pályázatukat az indulóknak, akiket kedden és szerdán egyenként hallgat meg elképzeléseikről a kuratóriumi elnökség.

Az előzetes menetrend szerint pénteken reggel már jelöltet állítana a testület, ennek sikere esetén pedig még aznap dönthetne a kérdésben a nagykuratórium is. A tisztség tavaly március elején üresedett meg, miután lejárt Rudi Zoltán négyéves megbízatása. Ő volt a Magyar Televízió első olyan elnöke a médiatörvény 1995-ös elfogadása óta, akinek sikerült kitöltenie hivatali idejét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!