Hírek

2009.02.20. 15:49

Több milliós ékszerlopás Ferihegyen

Tizenkétmillió forint értékben 2400 darab ékszert loptak el reptéri dolgozók a Ferihegyi Repülőtéren egy Hong Kongból Budapestre érkezett szállítmányból; két férfi ellen bár eljárás indult, szabadlábon védekezhet, az ékszerek egy részét pedig még keresik a rendőrök - közölte a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság bűnügyi osztályvezetője.

BAMA

A napokban történt bűncselekmény felderítéséről a Ferihegyi Repülőtéren tartott pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: egy világcég Budapesten keresztül Bécsbe kívánta eljuttatni 34 kartonnyi ékszerszállítmányát, de a tranzitálás során Ferihegyen tíz karton, összesen 2400 darab ezüst ékszer eltűnt.
 
A nyomozás során kiderült, hogy a bűncselekmény elkövetésével egy jelenlegi és egy korábbi reptéri dolgozó gyanúsítható, akik megpróbálták értékesíteni az ékszereket. A rendőrség az egyik férfit éppen akkor fogta el, amikor autójába pakolta be az ékszereket.
 
Társa lakásán, a házkutatás során 1500 darab ékszert találtak meg. A szállítmány hiányzó részét még keresik, így elképzelhető, hogy tovább bővül a gyanúsítottak száma - mondta Nováki Mónika.
 
Túrós András, a repülőtér bűnügyi szolgálatának vezetője azt mondta, a rendőrség hamarabb észlelte a bűncselekmény elkövetését, mint a sértett cég.
 
Az ezredes szerint a csomagok dézsmálása, lopása nagyon komoly problémát jelent a számukra, de idén fele annyi bűncselekmény történt, mint a korábbi évek hasonló időszakában, ez pedig a fokozott rendőri jelenlétnek és a megelőzési tájékoztatásnak köszönhető.
 
2000-ben 220 millió forint értékű készpénz, 2007-ben 150 millió forint értékű laptop-szállítmány, míg tavaly egy egész mobiltelefon-szállítmány tűnt el a ferihegyi tranzitból.
 
A legtöbb lopás, dézsmálás átrakodáskor történik, sokszor ismeretlenek a sértettek, és a joghatóság kérdése is felmerül, azaz, hogy ilyenkor intézkedhetnek-e a magyar hatóságok - jegyezte meg az ezredes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!